«Ver raus»-veke i kommunen - Psykisk helse 2018

Me ynskjer å ha ei «ver raus»-veke i kommunen vår. Dette er er temaet for verdsdagen for psykisk helse 2018!

webside-format-tema-2018_banner.png - Klikk for stort bilete

Gjennom eit samarbeid på tvers av ulike sektorar i kommunen vår har dette vorte eit kjekt prosjekt å jobbe med (skule, barnehage, MOT, folkehelsekoordinator, frivilligkordinator, flykningkoordinator og rus og psykisk helse).

Markering av verdsdagen for psykisk helse vil starte opp på Landsbydagen 22. september med eit foredrag av Henning Aarekol der «Ver raus» vil vere tema. Foredraget er kl 15.00 på Juklafjord!

vdph_logo_staaende_nettside_size-large.jpg - Klikk for stort bilete

Les meir om Henning Aarekol her: https://www.athenas.no/flx/foredragsholdere/henning-aarekol/

Han er deltakar i årets 71 grader nord og vore konfransier på Norway Cup i 13 år.
Han har undervist på pøbelprosjektet, er utdanna sjukepleiar og relasjonsterapeut. Vel verd å høyre!

"Det har vært en fryd å gå på butikkene, møte folk i bygda i etterkant - alle fornøyde og glade for at de gikk, selv om noen egentlig ikke skulle, og fra de som har hørt og angret på at de ikke prioriterte foredraget. Praten går...så foredraget traff og har skapt refleksjoner i mange hjem, fagtjenester, skole. Jeg må bruke stikkord; tankevekkende, fabelaktig, traff blink med tema, god energi og artig fremførelse på vanskelige, tunge tema, kunne tenkt seg mere "verktøy" på hvordan komme fra bunnen og opp, inspirerende, gode bilder/modeller som ga forståelse, en flott kveld, latter og tårer.."

Les meir om Verdensdagen på http://www.verdensdagen.no/

Ordføraren vår Jon Larsgard vil opne «Ver raus»-veka og samstundes ynskje Henning Aarekol velkommen. Vidare vil skule, barnehage, pleie og omsorg, helse, kommuneadministrasjonen, kommunestyret m.m. ha temaet oppe på ulike vis gjennom veka etter.

Slik ynskjer me å implementere emnet («Ver raus») og psykisk helse i den daglege drifta i Jondal kommune:
akt.plan_ver-raus.jpg - Klikk for stort bilete

Har du nokre spørsmål, ta kontakt med Ingebjørg Grøtt pr.tlf 975 40 980 eller ved å sende ein epost til ingebjorg.grott@jondal.kommune.no

Sist endra 13.09.2018